FOLKEAKSJON: Veteranflymiljøet inviterer støttespillere for bevaring av Kjeller flyplass til en markering søndag den 25. september. Foto: Roy Mortensen.

september 5, 2022

Folkeaksjon på rullebanen: Slå ring om Kjeller flyplass!

Denne høsten vil skjebnen til Kjeller avgjøres i Lillestrøm kommunestyre. Sammen marsjerer vi ut og stiller oss langs kanten av rullebanen, skulder ved skulder.

Denne høsten skal Lillestrøm kommunes folkevalgte ta stilling til hvorvidt framtidas Kjeller er med eller uten flystripe og fly i lufta. Kjellers framtid avgjøres den 9. november. Samtidig er Riksantikvarens mulige fredning av flyplassen fortsatt under arbeid.

Arrangementet starter med en kort appell, og er planlagt at skal vare i en drøy time. Ikke kom senere enn kl. 13, men kom heller tidligere. Inngang er via den sivile Småflyhavna. Dessverre er store deler av Storgata stengt, men vi skilter veien rundt for de som kommer gående. Ta gjerne med sykkelen din. For de som kommer med bil kan man parkere gratis hos Forsvaret (adresse: Forsvarsmateriell, Kjeller flyplass).

Vi krysser fingrene for været, men det blir uansett gjennomføring. Ta med deg barna, foreldrene, besteforeldrene, bestevenner, uvenner, tanter, nevøer, onkler, nieser og naboer.For å stå skulder ved skulder rundt hele rullebanen trenger vi minst 2.500 mennesker. Det klarer vi!

Her er link til arrangementet på Facebook